Hjemhavn: Kolding

Antal passagerer: 40

Skipper: Peter Søgaard

Fakta

Skibstype: Galease
Hjemhavn: Kolding
Bygget: 1939 i Nykøbing Mors
Længde: 38 m
Bredde: 7 m
Dybde: 3 m
Sejlareal: 450 kvm
Tonnage: 100 BT
Maskine: Scania-diesel 236 ps

FREM

To mastet Galease med plads til 40 gæster

Kurs mod maritime succesoplevelser

Det bevaringsværdige træskib FREM er en imponerende kulisse og et atmosfærefyldt samlingspunkt, der tilbyder en anderledes ramme om udflugter, møder, togter og middage. Vores hovmester om bord er uovertruffen. Vi målretter dagen til søs efter jeres ønsker – fra nogle stemningsfulde timer langs den smukke kystlinje til en heldags sejlads spækket med maritime oplevelser.

Omkring de gamle træborde under dæk (banjen) hersker en varm og autentisk stemning – med rum til hyggesnak, mad og drikke.

FREM blev bygget i 1939 på Nykøbing Mors skibsværft og er et af Skandinaviens største træskibe. I 1995 blev FREM opført blandt landets 22 uerstattelige klenodier i Kulturministeriet opgørelse over Danmarks sidste maritime kulturskatte.

FREM har kapacitet til 40 personer, som der kan dækkes op til under dæk (banjen). På banjen (der er fælles sove-og spiserum for gæsterne) er der plads til 16 overnattende gæster i faste køjer samt en kahyt til 4 personer, derudover har vi 10 hængekøjer (hvis nogen skulle foretrække det i stedet for) de kan spændes op på banjen eller på dækket så i alt 30 overnattende personer.  Besætningen har separat kahyt. Udover en dejlig kabys er der 2 toiletter med brusebad samt brusebad på dækket. Der er både varmt og koldt vand tilgængeligt.

Det er muligt at spænde solsejl ud over noget af dækket, så der er plads til at 40 personer kan stå i nogenlunde tørvejr, selv under sejlads.

Hvis nogen skulle komme til at fryse, har vi lækre vindtætte dragter til udlån.

Måltiderne kan, hvis vind og vejr tillader det evt. indtages på dækket.