Hjemhavn: Svendborg/Nyborg

Antal passagerer: 38

Skipper: Allan

FIONIA

Skibet blev renoveret fra mast til køl i 2012

Havde det ikke været for ildsjælene fra Ørbæk Bryggeri, var det smukke, gamle sejlskib endt til ophugning. Nu er det i stedet renoveret fra mast til køl og kan lejes til både familie- og firmature, Der kan være 38 personer ombord på skibet.

Det er Ørbæk Bryggeris gode, økologiske øl, saft og juice, der er med i lasten, og under dæk er der indrettet en hyggelig salon, hvor der kan sidde 35 og spise. Til forskel fra de fleste andre sejlskibe er der ikke brugt plads på kahytter til overnattende. Det betyder, at der er god plads i salonen, til gengæld kan man ikke overnatte om bord.

Bryggeriet og skibet er bygget med et par års mellemrum i begyndelsen af 1900-tallet, og for ejerne hænger det rigtig godt sammen:.
– Selv om vi i dag driver et moderne bryggeri, er det gamle brygværk stadig en del af produktionen. For os er det vigtigt at værne om det gode håndværk, og derfor harmonerer vores bryghus fint med hele traditionen omkring de gamle træskibe og alle de håndværk, der knytter sig til at vedligeholde og sejle dem, fortæller de.

Skibet sejles af skipper Allan Lundgaard og besætning, og de hjælper gerne med at arrangere forplejning om bord – hvis I ikke selv har mad med. Øl og vand købes på skibet.