Hjemhavn: Middelfart

Antal passagerer: 40

Skipper: Henrik

AVENTURA

-Sejlture på Lillebælt

Med udgangspunkt i Middelfarts Gl. Havn sejler AVENTURA firma- og familieudflugter, bryllupssejladser, fisketure og de populære marsvineture, hvor skibets lytteudstyr guider sejladsen derhen, hvor marsvinene boltrer sig.

Det svært at forestille sig, at skibet engang blev brugt til at fragte ål rundt i hele Norden. I dag er det bygget om og udstyret med en opvarmet salon og kabys under dæk. Skibet har plads til 40 personer på dagsture eller 20 overnattende gæster i køjer. Det er muligt at medbringe egen forplejning, alternativt står skibet gerne for at arrangere catering om bord.

Farvandet i Lillebælt gør, at skipper stort set altid kan finde læ og give gæsterne om bord den bedste sejloplevelse. Han har også opbygget mange åra erfaring for, hvor marsvinene boltrer sig, og har I lyst til en fisketur, men mangler fiskegrejer og fisketegn, så klarer han også det.

AVENTURA af Middelfart blev bygget som rundgattet, sejlførende ålekvase i 1914 på Chr. Christensens værft i Kolding. Dengang var det flagskib for firmaet P. C. Christensens Åleeksport.
I 1993 blev skibet erklæret for bevaringsværdigt af Skibsbevaringsfonden.